Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bokkepootjestaart met Chocoladevulling
Deze romige bokkepootjestaart met chocolade is een ware traktatie! Met een krokante koekbodem, luchtige chocoladevulling en knapperige bokkepootjes is dit een feestelijk dessert voor elke gelegenheid.
Porties:
10
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
koeltijd
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hakmolen
koksmes
Siliconen spatels
springvorm 24 cm
Ingrediënten
Bodem:
▢
250
gram
spritsen
▢
50
gram
ongezouten roomboter
Vulling:
▢
600
milliliter
ongeklopte slagroom
▢
600
gram
pure chocolade
▢
50
milliliter
koffielikeur
optioneel, bijvoorbeeld Tia Maria
▢
1
eetlepel
suiker
Decoratie:
▢
400
gram
bokkenpootjes
Instructies
Vermaal de spritsen in een hakmolen tot fijne kruimels.
Smelt de roomboter in een pan op laag vuur.
Meng de spritsenkruimels goed door de gesmolten boter.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het koekmengsel stevig aan op de bodem.
Zet de vorm 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Plaats de bokkenpootjes rechtop langs de rand van de springvorm, zodat ze de hele omtrek bedekken.
Klop de slagroom op met de suiker tot stijve pieken.
Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en spatel dit mengsel voorzichtig door elkaar.
Voeg eventueel de koffielikeur toe voor extra smaak.
Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een siliconen spatel.
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Hak de overgebleven bokkenpootjes fijn met een koksmes.
Decoreer de taart met de gehakte bokkenpootjes langs de randen, zodat de chocoladevulling in het midden zichtbaar blijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze heerlijke bokkepootjestaart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Cream Sherry vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze taart.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden