Romige bonensoep met Mediterraanse groenten
Een voedzame Mediterraanse maaltijdsoep met bonen, kool en tomaat, boordevol smaak en perfect voor koude dagen.
Equipment
- Diepe vuurvaste pot met deksel
Ingrediënten
Instructies
- Week de bonen 24 uur in water.
- Doe de helft van de ui, een derde van de wortel, een halve eetlepel rozemarijn en één teentje knoflook samen met de bonen in een diepe vuurvaste pot met deksel.
- Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat.
- Verwarm de oven voor op 200ºC en stoof de bonen in ca.
- 1 uur gaar.
- Giet af en vang het kookvocht op.
- Pureer de helft van de bonenmassa.
- Vul het kookvocht aan met water tot 1 liter en doe samen met de bonen en de puree terug in de pot.
- Pers de overgebleven knoflook en fruit deze met de rest van de ui en wortel kort in hete olijfolie.
- Voeg de rest van de rozemarijn, koolreepjes en tomaten toe en meng dit door de bonenmassa.
- Zet de pot opnieuw in de hete oven en laat nog 1 uur sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met reepjes knapperig brood of sesamcrackers. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of Sauvignon Blanc.
Lekker met reepjes knapperig brood of sesamcrackers. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g