Romige bonensoep met Mediterraanse groenten

Romige bonensoep met Mediterraanse groenten

Een voedzame Mediterraanse maaltijdsoep met bonen, kool en tomaat, boordevol smaak en perfect voor koude dagen.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gr kievitsbonen
  • 125 gr witte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 300 gr groene kool in reepjes
  • 3 fijngehakte winterwortels
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 1 eetl gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week de bonen 24 uur in water.
  • Doe de helft van de ui, een derde van de wortel, een halve eetlepel rozemarijn en één teentje knoflook samen met de bonen in een diepe vuurvaste pot met deksel.
  • Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC en stoof de bonen in ca.
  • 1 uur gaar.
  • Giet af en vang het kookvocht op.
  • Pureer de helft van de bonenmassa.
  • Vul het kookvocht aan met water tot 1 liter en doe samen met de bonen en de puree terug in de pot.
  • Pers de overgebleven knoflook en fruit deze met de rest van de ui en wortel kort in hete olijfolie.
  • Voeg de rest van de rozemarijn, koolreepjes en tomaten toe en meng dit door de bonenmassa.
  • Zet de pot opnieuw in de hete oven en laat nog 1 uur sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met reepjes knapperig brood of sesamcrackers.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch