Romige Bonensoep met Pesto
Equipment
Ingrediënten
- 1 zak Provençaalse roerbakmix
- 1 liter tomaat-groentesap
- 330 g witte bonen uit blik of pot
- 400 g gegaarde kipstukjes
- 4 eetlepels verse pesto
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de Provençaalse roerbakmix gedurende 3 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
- Voeg het tomaat-groentesap toe en breng het geheel aan de kook.
- Roer de witte bonen en de gegaarde kipstukjes door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de soep over vier kommen.
- Schep in elke kom een flinke lepel verse pesto.
- Serveer de bonensoep warm, eventueel met een stukje knapperig brood.
- Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bonensoep met pesto gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Merlot. De fruitige aroma's van de wijn vullen de smaken van de soep aan zonder deze te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g