Romige Brabantse Aardappelsoep met Verse Kruiden

Romige aardappelsoep in een rustieke kom, gegarneerd met verse kruiden, croutons en een drupje room, geserveerd op een houten tafel met brood en kruiden op de achtergrond.

Romige Brabantse Aardappelsoep met Verse Kruiden

Een romige en hartverwarmende aardappelsoep met winterwortel, prei en knolselderij, verrijkt met verse peterselie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 2 preien
  • 1 knolselderij
  • 1 ½ liter water
  • 5 dl melk
  • 25 g boter
  • Zout
  • Peper versgemalen
  • Nootmuskaat
  • 1 ei
  • ½ bosje peterselie

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Schraap de wortel en snijd deze in plakjes.
  • Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
  • Breng het water aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de aardappelen, wortel, prei en knolselderij toe.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Wrijf de groenten door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.
  • Breng de melk met de boter aan de kook in een aparte pan.
  • Roer de melk door de soep.
  • Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Klop het ei los en roer het door de soep.
  • Was de peterselie en hak fijn.
  • Roer de peterselie door de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soep warm met brood.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch