Romige Brabantse Aardappelsoep met Verse Kruiden
Een romige en hartverwarmende aardappelsoep met winterwortel, prei en knolselderij, verrijkt met verse peterselie.
Ingrediënten
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schraap de wortel en snijd deze in plakjes.
- Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
- Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
- Breng het water aan de kook in een grote pan.
- Voeg de aardappelen, wortel, prei en knolselderij toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken.
- Wrijf de groenten door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.
- Breng de melk met de boter aan de kook in een aparte pan.
- Roer de melk door de soep.
- Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Klop het ei los en roer het door de soep.
- Was de peterselie en hak fijn.
- Roer de peterselie door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep warm met brood.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g