Romige Broccoli-Gehaktschotel

Ovenschotel met broccoli, gehakt, paprika en pijnboompitten in een romige tomatensaus, geserveerd in een rustieke ovenschaal op een houten tafel.

Romige Broccoli-Gehaktschotel

Een hartige en romige schotel met broccoli, gehakt en een rijke tomatensaus.
Porties: +
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 ½ dl Room Culinair
  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 el groene pesto
  • 400 g gehakt half-om-half of rundergehakt
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 g magere spekreepjes
  • 1 pakje Tomato Frito 400 g, Heinz
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
  • Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
  • Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
  • Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
  • Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Vlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden