Romige Broccoli-Gehaktschotel
Een hartige en romige schotel met broccoli, gehakt en een rijke tomatensaus.
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
- Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
- Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
- Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
- Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
- Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met de pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g