Romige Broccolipuree met Verse Dille

Romige Broccolipuree met Verse Dille

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 600 g broccoli in roosjes gesneden (inclusief stronk)
  • 65 ml zure room
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • Enkele druppels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
  • Voeg de gesneden aardappels toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan de aardappels en kook ze samen beetgaar.
  • Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
  • Voeg de zure room en verse dille toe aan de puree en roer alles goed door tot een smeuïge consistentie.
  • Breng de puree op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
  • Serveer de romige broccolipuree direct als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige broccolipuree met verse dille past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch