Romige Broodpap met Kaneel en Suiker

Traditionele broodpap met stukjes zacht brood, bestrooid met kaneel en suiker, geserveerd in een kom met warme melk op een houten tafel.

Romige Broodpap met Kaneel en Suiker

Een eenvoudig en voedzaam nagerecht of ontbijt van oud brood, melk, suiker en kaneel, met een romige textuur.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 200 g oud witbrood in dobbelsteentjes
  • 6 el basterdsuiker
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Breng de melk aan de kook in een pan.
  • Voeg het brood toe en verwarm het tot het brood zacht is.
  • Roer het geheel glad met een roerlepel.
  • Breng de pap op smaak met basterdsuiker en kaneel.
  • Laat de pap nog even zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de broodpap warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer de broodpap met een klontje boter of een scheutje room.
  • Voeg naar smaak rozijnen of krenten toe.
  • Bestrooi de broodpap met extra kaneel of suiker.
Wijnadvies:
  • Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
Opmerkingen:
  • Gebruik oud witbrood voor de beste textuur.
  • Je kunt ook bruinbrood of krentenbrood gebruiken.
  • De hoeveelheid suiker en kaneel kun je aanpassen naar eigen smaak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Ontbijt / Zuivel
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch