Romige Broodpap met Kaneel en Suiker
Een eenvoudig en voedzaam nagerecht of ontbijt van oud brood, melk, suiker en kaneel, met een romige textuur.
Equipment
- Roerlepel
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 200 g oud witbrood in dobbelsteentjes
- 6 el basterdsuiker
- ½ tl kaneel
Instructies
- Breng de melk aan de kook in een pan.
- Voeg het brood toe en verwarm het tot het brood zacht is.
- Roer het geheel glad met een roerlepel.
- Breng de pap op smaak met basterdsuiker en kaneel.
- Laat de pap nog even zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
- Serveer de broodpap warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de broodpap met een klontje boter of een scheutje room.
- Voeg naar smaak rozijnen of krenten toe.
- Bestrooi de broodpap met extra kaneel of suiker.
- Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
- Gebruik oud witbrood voor de beste textuur.
- Je kunt ook bruinbrood of krentenbrood gebruiken.
- De hoeveelheid suiker en kaneel kun je aanpassen naar eigen smaak.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g