Romige Bruine Bonensoep

Romige Bruine Bonensoep

Serveer deze romige bruine bonensoep en geniet van de hartige smaak van de bonen met de toegevoegde textuur en smaak van de spekblokjes en rookworst!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot bruine bonen uit blik of pot uitgelekt
  • Vleesbouillon
  • Boerensoepgroenten
  • Spekblokjes
  • Rookworst in blokjes

Instructies

  • Pureer de bruine bonen met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  • Verdun de gepureerde bruine bonen in een pan met vleesbouillon tot een stevige soep.
  • Bak de spekblokjes uit in een wok.
  • Voeg de boerensoepgroenten en blokjes rookworst toe aan de wok en bak deze even mee.
  • Schep het mengsel van spekblokjes, groenten en rookworst door de soep en verwarm het geheel nog even goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige bruine bonensoep gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Merlot. De fruitige tonen van de wijn zullen de aardse smaken van de bonen aanvullen en de hartige elementen van het gerecht in balans brengen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten