Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep

Deze romige champignonsoep is een heerlijk voorgerecht
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg champignons of cantharellen
  • 1 pond rundergehakt
  • 200 g roomkaas
  • 150 ml zure room
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • Citroensap
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Kook of bak het rundergehakt in een beetje boter totdat het kruimelig is. Voeg vervolgens de
  • gesnipperde sjalotten en knoflook toe, evenals de schoongemaakte paddenstoelen.
  • Laat een beetje vocht verdampen en breng op smaak met citroensap, room en roomkaas.
  • Roer goed en laat sudderen tot de soep een romige textuur heeft.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Voorgerechten