Salade van Coeur de Bray met granaatappelpitjes

Romige Coeur de Bray Salade met Granaatappelpitjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Coeur de Bray kaas 12 uur op kamertemperatuur
  • 1 granaatappel
  • ½ doosje verse frambozen
  • ½ deciliter amandelolie
  • Klein beetje azijn
  • Poedersuiker
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Klein zakje gemengde sla
  • Sneetjes geroosterd glutenvrij brood optioneel

Instructies

  • Maak een dressing door de amandelolie, azijn, poedersuiker, peper en zout te mengen.
  • Verdeel de gemengde sla over een schaal en leg de Coeur de Bray kaas er bovenop.
  • Bestrooi met de granaatappelpitjes en de frambozen.
  • Druppel de dressing over de salade.
  • Serveer de salade met een sneetje geroosterd glutenvrij brood (optioneel).

Notities / Tips / Wijnadvies

Speciaal voor Valentijn:

snijd de Coeur de Bray in hartjesvorm.
Coeur de Bray is een witschimmelkaas, zacht en smeltend in de mond. Wist u dat men van de granaatappel zegt dat Adam Eva hiermee heeft verleid?

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige kaassalade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Valentijnsdag