Romige Courgettesoep met Bieslooktoast

Romige Courgettesoep met Bieslooktoast

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 150 g courgette in blokjes
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 50 g tuinerwten diepvries
  • 15 g verse basilicum in reepjes
  • 4 sneetjes witbrood zonder korst
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel verse roomkaas naturel, bijv. Mon Chou
  • 25 g verse bieslook fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
  • Schenk de groentebouillon en de witte wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
  • Rooster ondertussen het witbrood op een bakplaat aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
  • Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of garde.
  • Verdeel de soep over 4 hittebestendige glazen kommen.
  • Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel voorzichtig op de soep met een lepel.
  • Strooi de rest van de bieslook erover.
  • Serveer de soep direct met de bieslooktoastjes.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken