Romige Courgettesoep met Bieslooktoast
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot fijngesneden
- 150 g courgette in blokjes
- 500 ml groentebouillon van tablet
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 50 g tuinerwten diepvries
- 15 g verse basilicum in reepjes
- 4 sneetjes witbrood zonder korst
- 150 ml melk
- 1 eetlepel verse roomkaas naturel, bijv. Mon Chou
- 25 g verse bieslook fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
- Schenk de groentebouillon en de witte wijn erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
- Rooster ondertussen het witbrood op een bakplaat aan beide kanten goudbruin.
- Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
- Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of garde.
- Verdeel de soep over 4 hittebestendige glazen kommen.
- Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel voorzichtig op de soep met een lepel.
- Strooi de rest van de bieslook erover.
- Serveer de soep direct met de bieslooktoastjes.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Sugar: 5 g