Romige Courgettesoep met Kerriekaaskoekjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 1 zak courgette-knoflooksoep 400 ml
  • 62½ ml zure room
  • Enkele sprietjes bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Meng de kerrie door de geraspte kaas en vorm hieruit een paar bergjes in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Strijk ze glad.
  • Zet de pan op het vuur en keer de koekjes als de kaas begint te smelten.
  • Bak nog 1 minuut en laat ze op een bord afkoelen.
  • Verwarm de courgette-knoflooksoep.
  • Verdeel de verwarmde soep over twee borden.
  • Voeg aan elke portie soep een lepel zure room toe en garneer met de fijngeknipte bieslook.
  • Leg de krokante kerriekaaskoekjes bovenop de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige courgettesoep met kerriekaaskoekjes gaat goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris. De frisheid van de wijn zorgt voor een mooie balans met de romigheid van de soep en de pittigheid van de kerrie.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch