Romige Currysaus met Appel en Ui

Romige Currysaus met Appel en Ui

Een eenvoudige, maar smaakvolle currysaus met een zoete toets van appel en een romige textuur. Perfect bij kip of groenten.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel currypoeder naar smaak
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of groente

Instructies

  • Smelt de boter in een kookpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en ui toe en stoof deze aan tot ze zacht zijn.
  • Bestrooi het appel-uimengsel met de bloem en currypoeder en roer goed door.
  • Laat dit mengsel even drogen op een zacht vuur.
  • Voeg het water toe aan de pan, terwijl je continu roert om klontjes te voorkomen.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de pan en breng het mengsel aan de kook.
  • Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
  • Giet de saus door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Proef en voeg indien gewenst meer currypoeder toe.
  • Roer dit goed door de saus.
  • Voor een zachtere saus, voeg een scheutje room toe en roer tot alles goed gemengd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze currysaus gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Chardonnay, die de romige en kruidige smaken mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Saus
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch