Romige Currysaus met Appel en Ui
Een eenvoudige, maar smaakvolle currysaus met een zoete toets van appel en een romige textuur. Perfect bij kip of groenten.
Equipment
- kookpan
- Lepel
Ingrediënten
- 1 appel geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel currypoeder naar smaak
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje kip of groente
Instructies
- Smelt de boter in een kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de appel en ui toe en stoof deze aan tot ze zacht zijn.
- Bestrooi het appel-uimengsel met de bloem en currypoeder en roer goed door.
- Laat dit mengsel even drogen op een zacht vuur.
- Voeg het water toe aan de pan, terwijl je continu roert om klontjes te voorkomen.
- Verkruimel het bouillonblokje in de pan en breng het mengsel aan de kook.
- Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
- Giet de saus door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
- Proef en voeg indien gewenst meer currypoeder toe.
- Roer dit goed door de saus.
- Voor een zachtere saus, voeg een scheutje room toe en roer tot alles goed gemengd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze currysaus gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Chardonnay, die de romige en kruidige smaken mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g