Romige Eieren met Dragon uit de Oven

Romige Eieren met Dragon uit de Oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten

  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 4 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Meng de slagroom met de gedroogde dragon en zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de dragonroom over de ovenschaaltjes.
  • Breek boven elk schaaltje een ei en zet de schaaltjes in de braadslee.
  • Schenk heet water in de braadslee tot 1 centimeter onder de randen van de schaaltjes.
  • Zet de braadslee in het midden van de oven en bak de eieren in 15 minuten gaar.
  • Notities / Tips / Wijnadvies:
  • Serveer met geroosterd brood en roomboter.
  • Als je geen gedroogde dragon hebt, kun je ook een eetlepel verse bieslook gebruiken voor een heerlijke smaakvariatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en vormt een mooie aanvulling op de romige dragonsaus en de zachte eieren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Ontbijt
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch