Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram ricotta
- 200 gram zachte geitenkaas
- 50 gram griesmeel
- 150 gram bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram pecannoten verkruimeld
- 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 450 gram panklare spinazie
- 30 gram verse munt grofgesneden
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
- Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet apart.
- Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
- Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
- Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
- Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
- ).
- Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
- Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
- Herhaal met de rest van de gnocchi.
- Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
- Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
- Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
- Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonieVoedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 24 g | Vet: 40 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 4 g