Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie

Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram griesmeel
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • 50 gram pecannoten verkruimeld
  • 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 liter groentebouillon van tablet
  • 450 gram panklare spinazie
  • 30 gram verse munt grofgesneden
  • 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
  • Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet apart.
  • Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
  • Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
  • Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
  • Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
  • ).
  • Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
  • Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
  • Herhaal met de rest van de gnocchi.
  • Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
  • Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
  • Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
  • Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonie

Voedingswaarden

Calories: 640 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 24 g | Vet: 40 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch