Romige Gorgonzola Broccolipuree

Romige Gorgonzola broccolipuree geserveerd op een kleurrijk bord in een moderne, vrolijke keuken. De puree is glad, gegarneerd met broccoli, een vleugje zwarte peper en room. In de achtergrond staan verse ingrediënten zoals een stukje Gorgonzola en een vaasje met broccoli. De sfeer is licht en uitnodigend.

Romige Gorgonzola Broccolipuree

Geniet van deze smeuïge en smaakvolle broccolipuree, perfect als vegetarisch bijgerecht!
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 flinke stronk broccoli
  • Roomboter
  • Kookroom
  • 50 g gorgonzola kaas of naar smaak
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de stronk en alle steeltjes van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes.
  • Breng een pan met een niet al te ruime hoeveelheid water en wat zout aan de kook.
  • Kook de broccoli steeltjes gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de kleine stronkjes broccoli toe en kook nog ongeveer 5 minuten, tot alles gaar is.
  • Giet het meeste water af en voeg de in blokjes gesneden gorgonzola kaas, een flinke klont roomboter en een royale scheut kookroom toe.
  • Pureer het geheel met een pureerstaaf tot een gladde massa.
  • Voeg eventueel nog wat kookroom toe om een mooie romige consistentie te verkrijgen.
  • Breng de broccolipuree op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De romige textuur en de hartige smaak van de gorgonzola vragen om een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch