Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst
Equipment
- soeppan
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ struik bleekselderij fijngesneden
- 400 g winterpeen in plakken
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 450 g aardappeldobbeltjes
- 4 braadworsten in plakken
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
- Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
- Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.
- Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.
- Dek de pan af met een deksel.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een droge witte wijn zoals een Chardonnay vormen een goede match met deze hartige maaltijdsoep.Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 20 g | Vet: 38 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g