Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst

Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ struik bleekselderij fijngesneden
  • 400 g winterpeen in plakken
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 450 g aardappeldobbeltjes
  • 4 braadworsten in plakken

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
  • Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
  • Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Dek de pan af met een deksel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een droge witte wijn zoals een Chardonnay vormen een goede match met deze hartige maaltijdsoep.

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 20 g | Vet: 38 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland