Romige Groentesoep met Spinazie-Tortelloni en Malse Kip
Equipment
- soeppan
- grote kommen,
Ingrediënten
- 350 g kipfilet in blokjes
- 1 zak groentemix diepvries 375 g asperges, haricots verts, peultjes, broccoli
- 300 g prei panklaar
- 1 teentje knoflook
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 bak tortelloni met ricotta en spinazie 250 g
- 100 g geraspte pittige kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bestrooi de kipfiletblokjes met zout en peper.
- Verhit de kruidenboter uit de zak groentemix in een soeppan en schroei de kipblokjes dicht.
- Voeg de prei toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
- Pers de knoflook boven de pan uit en verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Voeg 1 liter kokend water toe.
- Breng de soep aan de kook en voeg de groentemix en tortelloni toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat de soep nog 8 minuten zachtjes koken totdat de pasta gaar is.
- Schep de soep in vier grote kommen en serveer met geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij de smaken van deze groentesoep met tortelloni en kip.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g