Romige Groentesoep met Spinazie-Tortelloni en Malse Kip

Romige Groentesoep met Spinazie-Tortelloni en Malse Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • grote kommen,

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet in blokjes
  • 1 zak groentemix diepvries 375 g asperges, haricots verts, peultjes, broccoli
  • 300 g prei panklaar
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 bak tortelloni met ricotta en spinazie 250 g
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bestrooi de kipfiletblokjes met zout en peper.
  • Verhit de kruidenboter uit de zak groentemix in een soeppan en schroei de kipblokjes dicht.
  • Voeg de prei toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  • Pers de knoflook boven de pan uit en verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Voeg 1 liter kokend water toe.
  • Breng de soep aan de kook en voeg de groentemix en tortelloni toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat de soep nog 8 minuten zachtjes koken totdat de pasta gaar is.
  • Schep de soep in vier grote kommen en serveer met geraspte kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij de smaken van deze groentesoep met tortelloni en kip.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Pasta / Soep
Land van herkomst Italië