Romige Hete Bliksem met Goudreinetten

Romige Hete Bliksem met Goudreinetten

Porties: + personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild
  • 6 goudreinetten in dobbelstenen (niet schillen)
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 100 g emmentaler kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de aardappels in water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
  • Leg de stukken appel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 minuten garen in de hete oven.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met de olijfolie, de warme melk, zout en peper tot een romige puree.
  • Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree.
  • Schep er op het laatst voorzichtig de warme appelblokjes door zodat ze heel blijven.
  • Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 491 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 17 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch