Romige Hete Bliksem met Goudreinetten
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels geschild
- 6 goudreinetten in dobbelstenen (niet schillen)
- 100 ml melk
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 100 g emmentaler kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de aardappels in water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
- Leg de stukken appel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 minuten garen in de hete oven.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de olijfolie, de warme melk, zout en peper tot een romige puree.
- Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree.
- Schep er op het laatst voorzichtig de warme appelblokjes door zodat ze heel blijven.
- Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 491 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 17 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 19 g