Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 120 g ijskoude boter in blokjes
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook geperst
- 2 takjes tijm waarvan de blaadjes van 1 takje geplukt
- 4 eetlepels vloeibare bloemenhoning
- 2½ dl kruidenbouillon van tablet
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
- Bak het sjalotje en de knoflook in 20g boter gedurende 5 minuten zachtjes aan tot ze zacht zijn.
- Voeg een takje tijm en de honing toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg de kruidenbouillon en witte wijn toe, breng aan de kook en laat het geheel tot 2 dl inkoken.
- Zeef de saus boven een kom.
- Plaats de kom op een pan met heet water.
- Voeg de tijmblaadjes en de ijskoude boter in delen toe aan de saus en klop snel door tot een gladde saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze honing-tijmsaus past uitstekend bij een glas droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Perfect te combineren met geroosterde lamskoteletjes, kalkoenfilet of wild zwijn.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 22 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g