Romige Honing-Tijmsaus

Romige Honing-Tijmsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 120 g ijskoude boter in blokjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook geperst
  • 2 takjes tijm waarvan de blaadjes van 1 takje geplukt
  • 4 eetlepels vloeibare bloemenhoning
  • dl kruidenbouillon van tablet
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

  • Bak het sjalotje en de knoflook in 20g boter gedurende 5 minuten zachtjes aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg een takje tijm en de honing toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Voeg de kruidenbouillon en witte wijn toe, breng aan de kook en laat het geheel tot 2 dl inkoken.
  • Zeef de saus boven een kom.
  • Plaats de kom op een pan met heet water.
  • Voeg de tijmblaadjes en de ijskoude boter in delen toe aan de saus en klop snel door tot een gladde saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze honing-tijmsaus past uitstekend bij een glas droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Perfect te combineren met geroosterde lamskoteletjes, kalkoenfilet of wild zwijn.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 22 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dressings / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst