Romige Kalfslapjes met Walnoot Sinaasappelsaus
Equipment
- steelpan met dikke bodem
Ingrediënten
- 500 g magere kalfslappen op kamertemperatuur
- 1 sinaasappel
- 25 g boter
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 g walnoten
- 125 ml slagroom
- 100 ml witte wijn
- 30 g verse peterselie fijngeknipt
Instructies
- Snijd de kalfslappen in blokjes.
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil, en pers het sap uit.
- Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
- Voeg de fijngesneden knoflook toe aan het vlees en bak mee.
- Voeg de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het vlees en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, dek af en laat het vlees ca.
- 40 minuten stoven.
- Rooster intussen de walnoten kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
- Breng de helft van de walnoten in een steelpan met dikke bodem samen met de slagroom en witte wijn aan de kook.
- Zet het vuur laag, plaats de pan op een vlamverdeler en laat de saus 30 minuten trekken.
- Verkruimel de andere helft van de walnoten.
- Pureer het walnoot-roommengsel met een staafmixer (voeg eventueel wat stoofvocht van de kalfslappen toe).
- Schenk de roomsaus in de braadpan met het vlees en laat nog 10 minuten onafgedekt sudderen.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden.
- Strooi verse peterselie en de achtergehouden walnoten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De romige textuur en rijke smaak van dit gerecht passen goed bij een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, probeer dan een zachte Merlot of een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 45 g | Sugar: 3 g