Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 el fijngesneden koriander
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de koriander fijn.
Vermengen:
- Voeg de crème fraîche, kerriepoeder, fijngesneden koriander samen in een mengkom.
- Meng goed door met een lepel of garde tot een gladde saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
- Serveer de saus direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Deze romige kerrie-koriandersaus gaat goed samen met een lichtzure witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De fruitige aroma's van de wijn complementeren de kruidige kerrie en verse koriander in de saus.
Voedingswaarden
Serving: 37.5 ml | Calories: 75 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 1 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g