Romige kersenmousse met chocoladecake

Romige kersenmousse met chocoladecake

Een luchtige mousse van romige ricotta met stukjes kers en chocolade, geserveerd op een zachte plak chocoladecake. Perfect als feestelijk dessert.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 dl slagroom
  • 200 g ricotta
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 40 g kersen uit pot
  • 40 g suiker
  • 4 kersen voor garnering
  • 4 plakken chocoladecake ca. 1 cm dik
  • 60 g pure chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken.
  • Kersen in stukjes snijden.
  • Slagroom met suiker stijf kloppen.
  • Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.
  • In pan ½ dl siroop uit het potje kersen verhitten.
  • Gelatine uitknijpen en in hete siroop oplossen.
  • Siropenmengsel door de ricotta scheppen.
  • Chocolade grof hakken en door de ricotta mengen.
  • Slagroom voorzichtig door het ricottamengsel scheppen.
  • Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken.
  • Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op bordjes zetten.
  • Cakerondjes in de ringen leggen.
  • Ricottamengsel erover verdelen en gladstrijken.
  • Mousse 1 uur in de koelkast laten opstijven.
  • Uitsteekringen en plasticfolie verwijderen.
  • Garneren met een kers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra geschaafde pure chocolade voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een glas Moscato d’Asti of een lichtzoete dessertwijn.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas / Noten / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden