Romige kersenmousse met chocoladecake
Een luchtige mousse van romige ricotta met stukjes kers en chocolade, geserveerd op een zachte plak chocoladecake. Perfect als feestelijk dessert.
Ingrediënten
- 2 dl slagroom
- 200 g ricotta
- 3 blaadjes witte gelatine
- 40 g kersen uit pot
- 40 g suiker
- 4 kersen voor garnering
- 4 plakken chocoladecake ca. 1 cm dik
- 60 g pure chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken.
- Kersen in stukjes snijden.
- Slagroom met suiker stijf kloppen.
- Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.
- In pan ½ dl siroop uit het potje kersen verhitten.
- Gelatine uitknijpen en in hete siroop oplossen.
- Siropenmengsel door de ricotta scheppen.
- Chocolade grof hakken en door de ricotta mengen.
- Slagroom voorzichtig door het ricottamengsel scheppen.
- Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken.
- Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op bordjes zetten.
- Cakerondjes in de ringen leggen.
- Ricottamengsel erover verdelen en gladstrijken.
- Mousse 1 uur in de koelkast laten opstijven.
- Uitsteekringen en plasticfolie verwijderen.
- Garneren met een kers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra geschaafde pure chocolade voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een glas Moscato d’Asti of een lichtzoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 23 g