Romige kersenrijst met sherry

Een elegant dessert van romige vanille-rijstpudding met sherry, geserveerd in een glazen schaaltje. De pudding is gegarneerd met glanzende, diepe rode kersen in sherrysiroop en krokante, goudbruine amandelen. Op de achtergrond een rustieke houten tafel met een linnen servet, een glas sherry en een schaaltje extra kersen, sfeervol verlicht voor een warme, uitnodigende presentatie.

Romige kersenrijst met sherry

Romige rijst met zoete kersen en een vleugje sherry, perfect als dessert.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 100 ml cream sherry
  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 1 zakje amandelen 55 gram
  • 1 potje kersen zonder pit 370 gram
  • 125 gram slagroom
  • 200 gram rijst
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en het vanillestokje aan de kook.
  • Roer goed door en kook de rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaar.
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de sherry door de rijst.
  • Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de rijst.
  • Laat de vanillerijst afkoelen.
  • Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover.
  • Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat de amandelen afkoelen op een bord.
  • Klop in een grote kom de slagroom bijna stijf.
  • Schep de rijst en amandelen luchtig door de slagroom.
  • Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes of doe het in een grote serveerschaal.
  • Schep de kersen erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (gebruik 300 g).
Wijnadvies:
Conqueror Cream Sherry

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht / Noten / Rijst / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden