Romige kersenrijst met sherry
Romige rijst met zoete kersen en een vleugje sherry, perfect als dessert.
Ingrediƫnten
- 100 ml cream sherry
- 1 liter melk
- 1 vanillestokje opengesneden
- 1 zakje amandelen 55 gram
- 1 potje kersen zonder pit 370 gram
- 125 gram slagroom
- 200 gram rijst
- 50 gram suiker
Instructies
- Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en het vanillestokje aan de kook.
- Roer goed door en kook de rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaar.
- Haal de pan van het vuur en roer de helft van de sherry door de rijst.
- Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de rijst.
- Laat de vanillerijst afkoelen.
- Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover.
- Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
- Laat de amandelen afkoelen op een bord.
- Klop in een grote kom de slagroom bijna stijf.
- Schep de rijst en amandelen luchtig door de slagroom.
- Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes of doe het in een grote serveerschaal.
- Schep de kersen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (gebruik 300 g).
Wijnadvies:
Conqueror Cream Sherry
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g