Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige kersenrijst met sherry
Romige rijst met zoete kersen en een vleugje sherry, perfect als dessert.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
pan
schaaltjes
Ingrediënten
▢
100
ml
cream sherry
▢
1
liter
melk
▢
1
vanillestokje
opengesneden
▢
1
zakje
amandelen
55 gram
▢
1
potje
kersen zonder pit
370 gram
▢
125
gram
slagroom
▢
200
gram
rijst
▢
50
gram
suiker
Instructies
Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en het vanillestokje aan de kook.
Roer goed door en kook de rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de sherry door de rijst.
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de rijst.
Laat de vanillerijst afkoelen.
Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover.
Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de amandelen afkoelen op een bord.
Klop in een grote kom de slagroom bijna stijf.
Schep de rijst en amandelen luchtig door de slagroom.
Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes of doe het in een grote serveerschaal.
Schep de kersen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (gebruik 300 g).
Wijnadvies:
Conqueror Cream Sherry
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Noten
/
Rijst
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden