Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes

Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g panklare aardappels
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels boter
  • 2 schaaltjes voorgegaarde kip cordon bleu elk à 2 stuks
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 125 g champignons gesneden
  • 15 g verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
  • Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
  • Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
  • Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 35 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken