Romige Kipfilet met Paksoi en Gember

Romige Kipfilet met Paksoi en Gember

Porties: 4
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen schoongeboend
  • 2 eetlepels olie
  • 4 kipfilets
  • 250 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook gepeld en in plakjes
  • 4 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 1 grote paksoi of 2 kleine
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • ½ zakje verse koriander 15 g, fijngesneden

Instructies

  • Snijd met een mes dunne reepjes van de groene schil van de limoen.
  • Verhit in een hapjespan olie en bak de kipfilets rondom bruin.
  • Voeg de slagroom toe aan de pan.
  • Verdeel de reepjes limoenschil, knoflook, gember en verkruimeld chilipepertje rond de kip.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de kip in de saus in 8-10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Verhit in een wok roerbakolie en bak de paksoi al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
  • Leg de kipfilets op vier warme borden.
  • Schenk de saus door een zeef in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de saus over de kipfilets.
  • Strooi de fijngesneden koriander eroverheen.
  • Serveer de paksoi naast de kipfilets.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij