Romige Kipfilet met Paksoi en Gember
Ingrediënten
- 1 limoen schoongeboend
- 2 eetlepels olie
- 4 kipfilets
- 250 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook gepeld en in plakjes
- 4 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes
- 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 1 grote paksoi of 2 kleine
- 2 eetlepels roerbakolie
- ½ zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
Instructies
- Snijd met een mes dunne reepjes van de groene schil van de limoen.
- Verhit in een hapjespan olie en bak de kipfilets rondom bruin.
- Voeg de slagroom toe aan de pan.
- Verdeel de reepjes limoenschil, knoflook, gember en verkruimeld chilipepertje rond de kip.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de kip in de saus in 8-10 minuten zachtjes gaar sudderen.
- Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm.
- Verhit in een wok roerbakolie en bak de paksoi al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
- Leg de kipfilets op vier warme borden.
- Schenk de saus door een zeef in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de kipfilets.
- Strooi de fijngesneden koriander eroverheen.
- Serveer de paksoi naast de kipfilets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g