Romige Kipfiletrolletjes met Kaas en Katenspek

Romige Kipfiletrolletjes met Kaas en Katenspek

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken extra belegen kaas voorgesneden
  • 8 plakjes katenspek vleeswaren
  • 4 gedroogde tomaatjes in olie in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.
  • Halveer ook de plakken kaas in de lengte.
  • Leg op elk stuk kipfilet een plakje katenspek, een halve plak kaas en wat reepjes gedroogde tomaatjes.
  • Rol de kipfilets op, beginnend aan de smalle kant, en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Bestrijk de kip rondom met olijfolie en leg ze in een bakblik met rooster (of op een ovenrooster met een braadslede eronder om het braadvocht op te vangen).
  • Schuif het bakblik in de oven en bak de kiprolletjes in 25-30 minuten gaar.
  • Serveer de kipfiletrolletjes direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Chardonnay passen goed bij de romige kaas en hartige katenspek in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 23 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland