Romige Kipfiletrolletjes met Kaas en Katenspek
Equipment
- Bakblik met rooster (of ovenrooster met braadslede),
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 plakken extra belegen kaas voorgesneden
- 8 plakjes katenspek vleeswaren
- 4 gedroogde tomaatjes in olie in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.
- Halveer ook de plakken kaas in de lengte.
- Leg op elk stuk kipfilet een plakje katenspek, een halve plak kaas en wat reepjes gedroogde tomaatjes.
- Rol de kipfilets op, beginnend aan de smalle kant, en zet ze vast met cocktailprikkers.
- Bestrijk de kip rondom met olijfolie en leg ze in een bakblik met rooster (of op een ovenrooster met een braadslede eronder om het braadvocht op te vangen).
- Schuif het bakblik in de oven en bak de kiprolletjes in 25-30 minuten gaar.
- Serveer de kipfiletrolletjes direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Chardonnay passen goed bij de romige kaas en hartige katenspek in dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 23 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 1 g