Romige Kipsalade met Roquefort

Romige Kipsalade met Roquefort

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rijpe avocado
  • 100 g walnoten
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 75 g roquefort kaas verkruimeld
  • 100 g eikenbladslamelange
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en verkruimelde roquefort en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Meng de eikenbladslamelange met de helft van de dressing.
  • Verdeel de gemengde sla over twee borden.
  • Leg hierop de blokjes avocado, plakjes bleekselderij, walnoten en plakjes gerookte kipfilet.
  • Druppel de resterende dressing over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze romige kipsalade met roquefort met grove sneden ciabatta of volkorenbrood voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze romige kipsalade met roquefort past uitstekend bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun fruitige aroma's en verfrissende zuurgraad vormen een mooie aanvulling op de romige kaas en de hartige gerookte kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij