Romige Knolselderij-Aardappelstamppot met Serranoham
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 500 g kruimige aardappels
- 100 g Serranoham
- 1 theelepel olie
- 50 ml kippenbouillon van tablet
- 75 g verse zuivelspread light
- 1 eetlepel Dijonnaise of 1 theelepel mosterd en 2 theelepels mayonaise
- 15 g verse peterselie fijngeknip
Instructies
- Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de knolselderij en aardappels in een pan met een bodempje water en zout afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
- Halveer de plakken ham.
- Verhit olie in een grote koekenpan en bak de ham aan beide kanten krokant.
- Houd de ham warm op laag vuur.
- Giet de knolselderij en aardappels af.
- Verwarm de bouillon.
- Stamp de knolselderij en aardappels fijn met de bouillon, zuivelspread en Dijonnaise (of mosterd en mayonaise).
- Schep de fijngeknipte peterselie erdoor.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met de warme ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
Deze stamppot kan niet goed worden bewaard vanwege de ham en de zuivelspread. Het is het beste om het direct te consumeren.Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige knolselderij-aardappelstamppot en kan de smaken mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g