Romige Knolselderijmousseline met Katenspek

Romige Knolselderijmousseline met Katenspek

Serveer de romige knolselderijmousseline warm als bijgerecht bij gebakken vlees of witte vis.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • Zout naar smaak

Optioneel:

  • plakjes katenspek niet geschikt voor vegetariërs

Instructies

  • Doe de blokjes knolselderij in een pan en giet er een flinke laag slagroom overheen.
  • Voeg een snufje zout toe.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de knolselderij zachtjes gaar koken in de slagroom.
  • Voeg indien gewenst plakjes katenspek toe voor extra smaak.
  • Wanneer de knolselderij zacht is, verwijder je het katenspek en pureer je de knolselderij met een grote scheut van de warme room in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Voeg indien nodig extra room toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Wrijf de puree vervolgens door een zeef voor een nog fijnere structuur.
  • Breng de puree op smaak met witte peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige knolselderijmousseline past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 21 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij