Romige Knolselderijmousseline met Katenspek
Serveer de romige knolselderijmousseline warm als bijgerecht bij gebakken vlees of witte vis.
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
- 250 ml slagroom
- Zout naar smaak
Optioneel:
- plakjes katenspek niet geschikt voor vegetariërs
Instructies
- Doe de blokjes knolselderij in een pan en giet er een flinke laag slagroom overheen.
- Voeg een snufje zout toe.
- Dek de pan af met een deksel en laat de knolselderij zachtjes gaar koken in de slagroom.
- Voeg indien gewenst plakjes katenspek toe voor extra smaak.
- Wanneer de knolselderij zacht is, verwijder je het katenspek en pureer je de knolselderij met een grote scheut van de warme room in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg indien nodig extra room toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Wrijf de puree vervolgens door een zeef voor een nog fijnere structuur.
- Breng de puree op smaak met witte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige knolselderijmousseline past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 21 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g