Romige Knolselderijsoep met Bacon en Spitskool
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 knolselderij ca. 600 g, in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon zie basisrecept elders op deze site
- 100 g bakbacon in brede repen
- ½ spitskool in repen gesneden
- 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 5 minuten zachtjes.
- Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat de knolselderij in 10-15 minuten zachtjes gaarkoken.
- Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak de baconrepen knapperig.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bak in het bakvet van de bacon de spitskool in 3-4 minuten beetgaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de knolselderij in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
- Voeg de bleekselderij en tijm toe en laat de soep nog 2-3 minuten op laag vuur koken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier wijde kommen en schep de gebakken spitskool in het midden.
- Verdeel de baconrepen over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knolselderijsoep is heerlijk met volkoren vloerbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc past goed bij deze romige knolselderijsoep en kan de smaken mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g