Romige Knolselderijsoep met Bacon en Spitskool

Romige Knolselderijsoep met Bacon en Spitskool

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 knolselderij ca. 600 g, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon zie basisrecept elders op deze site
  • 100 g bakbacon in brede repen
  • ½ spitskool in repen gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 5 minuten zachtjes.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat de knolselderij in 10-15 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak de baconrepen knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak in het bakvet van de bacon de spitskool in 3-4 minuten beetgaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de knolselderij in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
  • Voeg de bleekselderij en tijm toe en laat de soep nog 2-3 minuten op laag vuur koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier wijde kommen en schep de gebakken spitskool in het midden.
  • Verdeel de baconrepen over de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze knolselderijsoep is heerlijk met volkoren vloerbrood.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc past goed bij deze romige knolselderijsoep en kan de smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Soep
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij