Romige Kokos Tiramisu

Romige Kokos Tiramisu

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 400 milliliter kokosmelk 18% vetgehalte, gekoeld
  • 350 gram lange vingers
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 160 gram ongezouten amandelen grof gehakt
  • 100 gram kokosrasp
  • 100 milliliter amaretto
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 espresso shots

Instructies

Bereiding van de Room:

  • In een mengkom, combineer mascarpone en gecondenseerde melk.
  • Klop met een garde (of keukenmixer met garde) tot een glad mengsel.

Bereiding van de Kokosroom:

  • Open het blik kokosmelk en schep het gestolde gedeelte uit het blik.
  • Laat de rest van de kokosmelk in het blik zitten.
  • Klop het gestolde kokosroom los met poedersuiker.
  • Spatel vervolgens de kokosroom door het mascarpone-mengsel tot goed gecombineerd.

Opbouw van de Tiramisu:

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doop één kant van de lange vingers in de room en plaats ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de suikerzijde naar buiten.
  • Meng de espresso shots met de amaretto.
  • Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel en bedek hiermee de bodem van de springvorm.

Tussenlagen:

  • Verdeel de helft van de mascarpone-kokosroom over de geweekte lange vingers.
  • Strooi de helft van de gehakte amandelen en een derde van de kokosrasp over de room.
  • Leg een nieuwe laag geweekte lange vingers bovenop.
  • Herhaal de lagen met de overgebleven mascarpone-kokosroom, amandelen en kokosrasp.

Koelen:

  • Dek de springvorm af en zet de Kokos Tiramisu minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze romige Kokos Tiramisu met een glas Moscato d'Asti. De lichtzoete en verfrissende bubbels van deze Italiaanse wijn vormen een perfecte aanvulling op de exotische smaken van kokos en amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië