Romige Koolraapstamppot met Oude Kaas en Rode Peper
Een romige stamppot van koolraap en aardappel, verrijkt met pittige rode peper en gesmolten oude kaas voor een volle smaakbeleving.
Equipment
Ingrediënten
- 1 koolraap geschild en in blokjes
- 750 g aardappelen geschild en in stukken
- 1 rode peper fijngesneden
- 150 g oude kaas geraspt
- Melk naar behoefte
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook de koolraap en aardappelen in ± 20 minuten gaar.
- Giet af en stamp tot een smeuïge puree, voeg beetje bij beetje melk toe tot de gewenste consistentie.
- Voeg de fijngesneden rode peper en geraspte oude kaas toe.
- Meng goed door tot de kaas gesmolten is.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een handje geroosterde noten of uitgebakken spekjes voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige kaas en de lichtzoete koolraap.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g