Romige Koolraapstamppot met Oude Kaas en Rode Peper

Een rustieke foto van stamppot koolraap, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met zachte, goudgele koolraap, wat zorgt voor een romige en lichtzoete textuur. Knapperige spekjes of geroosterde noten geven een extra bite. Een drizzle gesmolten boter en een snufje versgemalen zwarte peper maken het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra koolraapschijfjes en een schaaltje boter, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Koolraapstamppot met Oude Kaas en Rode Peper

Een romige stamppot van koolraap en aardappel, verrijkt met pittige rode peper en gesmolten oude kaas voor een volle smaakbeleving.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 750 g aardappelen geschild en in stukken
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 150 g oude kaas geraspt
  • Melk naar behoefte

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de koolraap en aardappelen in ± 20 minuten gaar.
  • Giet af en stamp tot een smeuïge puree, voeg beetje bij beetje melk toe tot de gewenste consistentie.
  • Voeg de fijngesneden rode peper en geraspte oude kaas toe.
  • Meng goed door tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een handje geroosterde noten of uitgebakken spekjes voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige kaas en de lichtzoete koolraap.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch