Romige Kwark-Rozijnen Taart
Equipment
- Springvorm van 26 cm doorsnee
- Steunvulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen of rijst)
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 250 gr bloem
- 50 gr suiker
- 1 ei
- 125 gr boter
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Voor de vulling:
- 125 gr rozijnen
- 1 theelepel bloem
- 50 gr boter
- Schil van 1 citroen
- 175 gr suiker
- 3 eieren
- 750 gr kwark
- 1 beker zure room
- 1 pakje kookvanillepuddingpoeder voor 1 liter
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C.
- Meng voor het deeg de bloem, suiker, vanillesuiker, ei, zout en boter tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg kort en laat het rusten in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem en randen van de springvorm hiermee.
- Prik de bodem in met een vork en bedek met aluminiumfolie.
- Vul de vorm met steunvulling (bijv.
- gedroogde bonen) en bak de bodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bodem afkoelen in de vorm.
- Week intussen de rozijnen in warm water, laat ze uitlekken en bestrooi met een theelepel bloem.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.
- Klop voor de vulling de boter, geraspte citroenschil en suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door de kwark, zure room en vanillepuddingpoeder.
- Spatel tot slot de rozijnen erdoor.
- Schep de vulling op de afgekoelde bodem en bak de taart in ongeveer 75 minuten gaar.
- Dek de bovenkant na 45 minuten af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
- Laat de taart na het uitschakelen van de oven nog 15 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
- Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past perfect bij dit romige en lichtzure nagerecht. Voor een niet-alcoholisch alternatief kun je een frisse witte druivensap serveren.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g