Romige Kwark-Rozijnen Taart

Romige Kwark-Rozijnen Taart

Porties: 8
inclusief afkoelen 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 125 gr boter
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de vulling:
  • 125 gr rozijnen
  • 1 theelepel bloem
  • 50 gr boter
  • Schil van 1 citroen
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren
  • 750 gr kwark
  • 1 beker zure room
  • 1 pakje kookvanillepuddingpoeder voor 1 liter

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng voor het deeg de bloem, suiker, vanillesuiker, ei, zout en boter tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg kort en laat het rusten in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem en randen van de springvorm hiermee.
  • Prik de bodem in met een vork en bedek met aluminiumfolie.
  • Vul de vorm met steunvulling (bijv.
  • gedroogde bonen) en bak de bodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem afkoelen in de vorm.
  • Week intussen de rozijnen in warm water, laat ze uitlekken en bestrooi met een theelepel bloem.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.
  • Klop voor de vulling de boter, geraspte citroenschil en suiker romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door de kwark, zure room en vanillepuddingpoeder.
  • Spatel tot slot de rozijnen erdoor.
  • Schep de vulling op de afgekoelde bodem en bak de taart in ongeveer 75 minuten gaar.
  • Dek de bovenkant na 45 minuten af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
  • Laat de taart na het uitschakelen van de oven nog 15 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
  • Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past perfect bij dit romige en lichtzure nagerecht. Voor een niet-alcoholisch alternatief kun je een frisse witte druivensap serveren.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch