Romige Lasagne Bolognese uit de Oven
Equipment
- Ovenschaaltjes (10 x 15 cm)
- Hapjespan
Ingrediënten
- 100 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g rundergehakt
- 300 g winterpeen
- 300 g bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 800 g tomatenblokjes
- 200 ml water
- 12 bladen glutenvrije lasagne
- 250 g ricotta
- 50 g Parmigiano Reggiano
Instructies
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
- Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Voeg deze toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
- Leg daarop een lasagneblad.
- Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
- Herhaal dit proces totdat elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus erbovenop.
- Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
- Rasp de Parmezaan erboven.
- Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
- Dek ze af met aluminiumfolie als de lasagne te donker dreigt te worden.
Voedingswaarden
Calories: 545 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 29 g | Vet: 31 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 9 g