Romige Maïssoep met Gyros Sandwiches
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 300 g maïskorrels uitgelekt
- 500 ml vleesbouillon van tablet
- 400 g gyrosvleesreepjes varkensvlees
- 8 shoarmabroodjes
- 300 ml volle melk
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de blokjes rode paprika en de maïskorrels toe aan de ui en bak ze nog 5 minuten mee.
- Schenk de vleesbouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de gyrosvleesreepjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de shoarmabroodjes open en rooster ze lichtbruin in een oven of broodrooster.
- Roer de volle melk door de soep en verwarm nog even.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Vul de geroosterde shoarmabroodjes met de gebakken gyrosvleesreepjes.
- Schep de maïssoep in de kommen en serveer deze naast de gevulde shoarmabroodjes op grote borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Je kunt de gyros sandwichjes eventueel aanvullen met wat frisse sla, tomaten en een saus naar keuze.
- Voor een vegetarische optie kun je de gyros vervangen door gegrilde groenten of vleesvervangers.
- Serveer de maïssoep eventueel met een scheutje room voor een extra romige textuur.
Voedingswaarden
Calories: 690 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g