Romige Maïssoep met Gyros Sandwiches

Romige Maïssoep met Gyros Sandwiches

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 300 g maïskorrels uitgelekt
  • 500 ml vleesbouillon van tablet
  • 400 g gyrosvleesreepjes varkensvlees
  • 8 shoarmabroodjes
  • 300 ml volle melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de blokjes rode paprika en de maïskorrels toe aan de ui en bak ze nog 5 minuten mee.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  • Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de gyrosvleesreepjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de shoarmabroodjes open en rooster ze lichtbruin in een oven of broodrooster.
  • Roer de volle melk door de soep en verwarm nog even.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Vul de geroosterde shoarmabroodjes met de gebakken gyrosvleesreepjes.
  • Schep de maïssoep in de kommen en serveer deze naast de gevulde shoarmabroodjes op grote borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Je kunt de gyros sandwichjes eventueel aanvullen met wat frisse sla, tomaten en een saus naar keuze.
  • Voor een vegetarische optie kun je de gyros vervangen door gegrilde groenten of vleesvervangers.
  • Serveer de maïssoep eventueel met een scheutje room voor een extra romige textuur.

Voedingswaarden

Calories: 690 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Internationaal