Romige Mosselsoep met Bosui, Bleekselderij en Dille
Equipment
- soeppan
- theedoek
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 100 ml witte wijn
- 2 eetlepels olie
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes
- 125 ml crème fraîche
- 15 g verse dille fijngesneden
Instructies
- Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
- Breng de mosselen in de bouillon en de witte wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.
- Neem de mosselen uit de pan en zet apart.
- Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.
- Neem de mosselen uit de schelp en bewaar 12 mosselen in de schelp.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.
- Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.
- Bestrooi de soep met fijngesneden dille voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze romige mosselsoep als voorgerecht, gegarneerd met verse dille.
Serveer met stokbrood en een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een heerlijke culinaire ervaring!