Romige Mosselsoep met Bosui, Bleekselderij en Dille

Romige Mosselsoep met Bosui, Bleekselderij en Dille

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels olie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 g verse dille fijngesneden

Instructies

  • Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Breng de mosselen in de bouillon en de witte wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.
  • Neem de mosselen uit de pan en zet apart.
  • Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.
  • Neem de mosselen uit de schelp en bewaar 12 mosselen in de schelp.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.
  • Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.
  • Bestrooi de soep met fijngesneden dille voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze romige mosselsoep als voorgerecht, gegarneerd met verse dille.
Serveer met stokbrood en een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een heerlijke culinaire ervaring!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij