Romige Mosterdsoep met Kaastoast

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dunne preien
  • 2 mini-ciabatta's
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels geraspte Goudse kaas
  • 1 pak romige mosterdsoep 400 ml
  • ½ bakje rucolacress

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een ketel of pan.
  • Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.
  • Doe de preiringen in een zeef en giet kokend water erover.
  • Halveer de ciabatta's en besmeer ze dik met roomkaas.
  • Verdeel de zonnebloempitten en geraspte kaas over de ciabatta's.
  • Bak de ciabatta's in de oven gedurende ongeveer 8 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn.
  • Verwarm de romige mosterdsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de prei toe aan de soep en laat deze ongeveer 5 minuten zachtjes meekoken tot ze beetgaar zijn.
  • Knip de rucolacress boven de soep als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige soep en kaastoast. De frisse zuren van de wijn zullen het romige karakter van de soep mooi aanvullen, terwijl het aroma van de wijn goed samengaat met de kruidige roomkaas.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch