Romige mosterdsoep met krokante kaastoast
Een fluweelzachte mosterdsoep met beetgare prei, afgetopt met frisse tuinkers en geserveerd met knapperige kaastoastjes uit de oven. Comfortfood in een kom.
Ingrediënten
- ½ bakje tuinkers
- 1 pak romige mosterdsoep à 400 ml
- 100 g verse roomkaas met kruiden
- 2 dunne preien
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 mini-ciabatta's
- 4 eetlepels geraspte lichtbelegen kaas Goudse
Instructies
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Breng in een ketel 1 liter water aan de kook.
- Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.
- Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over.
- Halveer de ciabatta’s en besmeer ze dik met de roomkaas.
- Verdeel de zonnebloempitten en geraspte kaas over de ciabatta’s.
- Bak de ciabatta’s in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
- Verwarm de mosterdsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg de prei toe en laat de soep circa 5 minuten zachtjes garen.
- Knip de tuinkers boven de soep.
- Serveer de soep samen met de kaastoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep in voorverwarmde diepe kommen en leg de kaastoast schuin erop voor een luxe presentatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay combineert mooi met de romige soep en het zoute van de kaas.
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 19 g | Vet: 30 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 6 g