Romige mosterdsoep met krokante kaastoast

Romige mosterdsoep met krokante kaastoast

Een fluweelzachte mosterdsoep met beetgare prei, afgetopt met frisse tuinkers en geserveerd met knapperige kaastoastjes uit de oven. Comfortfood in een kom.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ bakje tuinkers
  • 1 pak romige mosterdsoep à 400 ml
  • 100 g verse roomkaas met kruiden
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 mini-ciabatta's
  • 4 eetlepels geraspte lichtbelegen kaas Goudse

Instructies

  • Verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Breng in een ketel 1 liter water aan de kook.
  • Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.
  • Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over.
  • Halveer de ciabatta’s en besmeer ze dik met de roomkaas.
  • Verdeel de zonnebloempitten en geraspte kaas over de ciabatta’s.
  • Bak de ciabatta’s in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
  • Verwarm de mosterdsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de prei toe en laat de soep circa 5 minuten zachtjes garen.
  • Knip de tuinkers boven de soep.
  • Serveer de soep samen met de kaastoast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
 
Serveer de soep in voorverwarmde diepe kommen en leg de kaastoast schuin erop voor een luxe presentatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay combineert mooi met de romige soep en het zoute van de kaas.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 19 g | Vet: 30 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch