Romige No-Bake Speculoos Cheesecake
Een romige no-bake cheesecake met speculoospasta en knapperige speculooskoekjes, perfect voor de feestdagen.
Equipment
- Potje om in te serveren
- Zakje met sluitstrip
Ingrediƫnten
- 100 g naturel roomkaas bijv. Philadelphia
- 50 g speculoospasta
- 20 g roomboter
- 5 speculooskoekjes
- 1 takje munt
- 1 theelepel poedersuiker
Instructies
- Doe de speculooskoekjes in een zakje met sluitstrip en sluit het goed af.
- Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels met een deegroller.
- Stort de koekkruimels in het potje waarin je de cheesecake wilt serveren.
- Smelt de roomboter (bijv.
- in de magnetron), voeg toe aan de koekkruimels en meng goed.
- Druk het mengsel stevig aan met een lepel om de bodem te vormen.
- Doe de roomkaas in een kom en voeg de poedersuiker toe.
- Verwarm de speculoospasta 30 seconden in de magnetron tot deze gesmolten is.
- Meng een beetje van de gesmolten speculoospasta door de roomkaas en giet dit mengsel over de koekjesbodem.
- Strijk glad met een siliconen spatel.
- Giet de rest van de speculoospasta over de cheesecake en draai voorzichtig met het potje om de pasta gelijkmatig te verdelen.
- Garneer met een heel speculooskoekje of extra koekkruimels.
- Zet de cheesecake in de koelkast tot de speculoospasta is opgesteven.
- Haal de cheesecake een half uur voor het serveren uit de koelkast en decoreer met een takje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke No-Bake Speculoos Cheesecake als heerlijk dessert tijdens de feestdagen!
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling past perfect bij de rijke en kruidige smaken van deze cheesecake.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 22 g | Zout: 150 g | Sugar: 12 g