Romige No-Bake Speculoos Cheesecake

Een romige no-bake speculoos cheesecake, geserveerd in een klein glazen potje met een knapperige speculooskoekjesbodem en geswirlde speculoospasta bovenop. De cheesecake is gegarneerd met een heel speculooskoekje en een takje verse munt, in een lichte, moderne keuken met subtiele feestdecoraties en zacht natuurlijk licht.

Romige No-Bake Speculoos Cheesecake

Een romige no-bake cheesecake met speculoospasta en knapperige speculooskoekjes, perfect voor de feestdagen.
Porties: 1 potje
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Potje om in te serveren
  • Zakje met sluitstrip

Ingrediƫnten

  • 100 g naturel roomkaas bijv. Philadelphia
  • 50 g speculoospasta
  • 20 g roomboter
  • 5 speculooskoekjes
  • 1 takje munt
  • 1 theelepel poedersuiker

Instructies

  • Doe de speculooskoekjes in een zakje met sluitstrip en sluit het goed af.
  • Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels met een deegroller.
  • Stort de koekkruimels in het potje waarin je de cheesecake wilt serveren.
  • Smelt de roomboter (bijv.
  • in de magnetron), voeg toe aan de koekkruimels en meng goed.
  • Druk het mengsel stevig aan met een lepel om de bodem te vormen.
  • Doe de roomkaas in een kom en voeg de poedersuiker toe.
  • Verwarm de speculoospasta 30 seconden in de magnetron tot deze gesmolten is.
  • Meng een beetje van de gesmolten speculoospasta door de roomkaas en giet dit mengsel over de koekjesbodem.
  • Strijk glad met een siliconen spatel.
  • Giet de rest van de speculoospasta over de cheesecake en draai voorzichtig met het potje om de pasta gelijkmatig te verdelen.
  • Garneer met een heel speculooskoekje of extra koekkruimels.
  • Zet de cheesecake in de koelkast tot de speculoospasta is opgesteven.
  • Haal de cheesecake een half uur voor het serveren uit de koelkast en decoreer met een takje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke No-Bake Speculoos Cheesecake als heerlijk dessert tijdens de feestdagen!

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling past perfect bij de rijke en kruidige smaken van deze cheesecake.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 22 g | Zout: 150 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Cake / Dessert - Nagerecht / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst