Romige Ontbijt-eitjes met Bieslook
Romige ontbijt eieren met crème fraîche, bieslook en sjalot. Een luxe ontbijt of lunchgerecht.
Equipment
- Coddler (afsluitbaar vuurvast potje)
Instructies
- Besmeer de binnenkant van de coddler met boter en giet er een laagje crème fraîche in.
- Breek de eieren in de coddler en bestrooi met zout en peper.
- Sluit de coddler af en zet 7 minuten in een pan met kokend water (waterniveau tot aan het deksel).
- Bestrooi met bieslook en fijngesneden sjalot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met toast of geroosterd brood.
- Serveer direct na bereiding.
- Champagne of mousserende wijn: Een feestelijke bubbelwijn past goed bij dit luxe ontbijt of lunchgerecht.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g