Romige Ontbijt-eitjes met Bieslook

Een romig ontbijtgerecht met zacht roerei, geserveerd in een rustieke keramische kom. De eieren hebben een fluweelzachte structuur en een goudgele kleur, afgemaakt met fijngesneden bieslook en een vleugje zwarte peper. Naast de kom ligt een vintage lepel en een linnen servet voor een warme uitstraling. Op de achtergrond staat een houten snijplank met verse eieren, een bosje bieslook en een schaaltje boter. De zachte, natuurlijke belichting benadrukt de rijke texturen en smaken van het gerecht.

Romige Ontbijt-eitjes met Bieslook

Romige ontbijt eieren met crème fraîche, bieslook en sjalot. Een luxe ontbijt of lunchgerecht.
Porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Coddler (afsluitbaar vuurvast potje)

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • Crème fraîche
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • Bieslook
  • 1 sjalotje

Instructies

  • Besmeer de binnenkant van de coddler met boter en giet er een laagje crème fraîche in.
  • Breek de eieren in de coddler en bestrooi met zout en peper.
  • Sluit de coddler af en zet 7 minuten in een pan met kokend water (waterniveau tot aan het deksel).
  • Bestrooi met bieslook en fijngesneden sjalot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Lekker met toast of geroosterd brood.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Champagne of mousserende wijn: Een feestelijke bubbelwijn past goed bij dit luxe ontbijt of lunchgerecht.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen