Romige Paddenstoelenpasta

Romige Paddenstoelenpasta

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g penne pasta
  • 2 portobello champignons
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • Versgemalen citroenpeper
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 125 ml slagroom
  • 1 zak rucolasla 75 g
  • 50 g pittige kaas bijvoorbeeld grana pandano, in flinters

Instructies

  • Kook de penne pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de plakjes knoflook 1 minuut zachtjes aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin en gaar.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen citroenpeper.
  • Schep de paddenstoelen op een bord.
  • Verhit de resterende olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek knapperig en bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de pasta af en vang een deel van het kookvocht op.
  • Doe de pasta terug in de pan.
  • Roer de slagroom en een scheutje kookvocht erdoor en verwarm het geheel zachtjes.
  • Schep de gebakken paddenstoelen met knoflook en rucola luchtig door de pasta.
  • Verwarm nog even al omscheppend en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over twee grote warme kommen en garneer met flinters kaas en plakjes ontbijtspek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze romige paddenstoelenpasta. De lichte zuurgraad van de wijn helpt de romigheid van het gerecht in balans te brengen, terwijl de aroma's van de wijn de aardse tonen van de paddenstoelen aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 780 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 22 g | Vet: 53 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië