Romige Paprijst met Boter en Suiker

Romige Paprijst met Boter en Suiker

Romige Paprijst met Boter en Suiker

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g paprijst
  • 2 l halfvolle melk
  • 2 handjes krenten
  • 2 handjes rozijnen
  • Mespuntje zout
  • Basterdsuiker
  • Klontjes boter
  • Kaneel

Instructies

  • Breng de melk met het zout aan de kook.
  • Voeg de paprijst, krenten, en rozijnen toe.
  • Roer goed door.
  • Laat het geheel al roerend gaar en stijf worden.
  • Laat 10 minuten staan.
  • Verdeel de rijst over 4 diepe borden.
  • Maak een kuiltje in de rijst en voeg een klontje boter en basterdsuiker naar smaak toe.
  • Strooi eventueel kaneel naar smaak over de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Rijst