Romige Pasta Carbonara

Pasta carbonara

Romige Pasta Carbonara

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ chilipeper
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram erwten
  • 3 eieren
  • 1 deciliter room
  • 100 gram Pecorino
  • 400 gram spaghetti of linguine
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Stoom of blancheer de erwten en spoel ze af met koud water.
  • Als je ervoor kiest om te stomen, stoom dan gedurende 2 minuten op 100 °C.
  • Snipper de ui, knoflook en rode peper en fruit ze gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie.
  • Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe en bak deze tot de ui begint te karamelliseren.
  • Stoom of kook ondertussen de spaghetti of linguine volgens de instructies op de verpakking.
  • Zorg ervoor dat de pasta al dente is.
  • Haal de koekenpan met de pancetta van het vuur wanneer de pasta bijna gaar is.
  • Zet vervolgens de erwten nog even op het vuur.
  • Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  • Giet de pasta af en laat uitlekken.
  • Doe het terug in de pan en voeg een scheutje olijfolie toe om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt.
  • Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe aan de pasta en meng alle ingrediënten goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is.
  • Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer het met wat extra geraspte kaas erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse rucolasalade. Als je geen pancetta kunt vinden, kun je ook bacon gebruiken, maar houd er rekening mee dat dit het gerecht iets zouter kan maken.

Wijnadvies:

Een droge Italiaanse witte wijn zoals Vermentino of een lichte rode wijn zoals Barbera zou goed passen bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch