Romige Pasta met Biefstuk en Champignon Stroganoffsaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen in reepjes gesneden
  • 250 g tagliatelle koelverse
  • 25 g boter
  • 500 g biefstuk in blokjes gesneden
  • 75 g rucola
  • 2 eetlepels balsamicodressing
  • 50 g pittige kaas bijvoorbeeld grana padano, in stukjes

Instructies

  • Snijd de oesterzwammen in reepjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout tot ze beetgaar zijn.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de oesterzwammen en biefstukblokjes gedurende 4 minuten, regelmatig omscheppend.
  • Voeg de stroganoffsaus toe en verwarm deze nog 1 minuut mee.
  • Verdun de saus indien nodig met wat kookwater.
  • Meng in een kom de rucola met de balsamicodressing.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over warme borden.
  • Schep de biefstuk en champignon stroganoffsaus over de pasta en rasp de kaas er grof overheen.
  • Serveer de salade apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of Shiraz, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Rundvlees
Land van herkomst Rusland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij