Romige Pasta met Biefstuk en Champignon Stroganoffsaus
Ingrediënten
- 150 g oesterzwammen in reepjes gesneden
- 250 g tagliatelle koelverse
- 25 g boter
- 500 g biefstuk in blokjes gesneden
- 75 g rucola
- 2 eetlepels balsamicodressing
- 50 g pittige kaas bijvoorbeeld grana padano, in stukjes
Instructies
- Snijd de oesterzwammen in reepjes.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout tot ze beetgaar zijn.
- Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de oesterzwammen en biefstukblokjes gedurende 4 minuten, regelmatig omscheppend.
- Voeg de stroganoffsaus toe en verwarm deze nog 1 minuut mee.
- Verdun de saus indien nodig met wat kookwater.
- Meng in een kom de rucola met de balsamicodressing.
- Giet de pasta af en verdeel deze over warme borden.
- Schep de biefstuk en champignon stroganoffsaus over de pasta en rasp de kaas er grof overheen.
- Serveer de salade apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of Shiraz, past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 720 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 2 g