Romige Pasta met Braadworst en Doperwten
Ingrediƫnten
- 300 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
- 4 runderbraadworsten
- 2 rode uien gesnipperd
- 400 g diepvriesdoperwten
- 250 ml kookroom light
- 75 g rucola of waterkers/postelein
- 75 g Hollandse geitenkaas geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Snijd de braadworsten in plakjes.
- Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst op matig vuur gedurende 4-5 minuten.
- Voeg de gesnipperde rode ui en de bevroren doperwten toe en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
- Voeg nu de kookroom en zout en peper naar smaak toe.
- Stoof het geheel met de deksel schuin op de pan ca.
- 6 minuten op laag vuur tot de doperwten beetgaar zijn.
- Schep de pasta door de saus en meng vervolgens de rucola erdoor.
- Verdeel het gerecht over de (diepe) borden en strooi de geraspte geitenkaas erover.
- Serveer de pasta direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige pasta met braadworst en doperwten past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 27 g | Vet: 2 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 7 g