Romige Pasta met Salami en Artisjokken
Ingrediënten
- 300 g pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 200 g salami in plakken en gehalveerd
- 1 blik artisjokken 400 g, uitgelekt en in plakken gesneden
- 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes
- 1 theelepel gedroogde munt of dragon
- 100 g olijven zonder pit
Instructies
- Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
- Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
- Snijd de artisjokken in plakken en roer deze samen met de tomatenreepjes door het salamimengsel.
- Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
- Giet de pasta af en verdeel deze over vier borden.
- Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 2 g