Romige Pasta met Salami en Artisjokken

Romige Pasta met Salami en Artisjokken

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 g salami in plakken en gehalveerd
  • 1 blik artisjokken 400 g, uitgelekt en in plakken gesneden
  • 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde munt of dragon
  • 100 g olijven zonder pit

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
  • Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de artisjokken in plakken en roer deze samen met de tomatenreepjes door het salamimengsel.
  • Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier borden.
  • Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij