Romige Pasta met Spekjes, Champignons en Mozzarella

Romige Pasta met Spekjes, Champignons en Mozzarella

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

  • 300 g pipe rigate pasta
  • 250 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons in plakjes
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 bol mozzarella kaas 125 g
  • 2 eetlepels verse peterselie grof gesneden
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de cherrytomaten bij het champignonmengsel en bak ze 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep de warme pasta door het champignonmengsel.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta.
  • Bestrooi met de peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
  • Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, zout en (versgemalen) peper.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer de slamelange erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij