Romige Pasta met Spekjes, Champignons en Mozzarella
Equipment
- Grote koekenpan of hapjespan
Ingrediënten
- 300 g pipe rigate pasta
- 250 g magere spekreepjes
- 250 g champignons in plakjes
- 250 g cherrytomaten gehalveerd
- 1 bol mozzarella kaas 125 g
- 2 eetlepels verse peterselie grof gesneden
- 100 g eikenbladslamelange
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin.
- Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
- Schep de cherrytomaten bij het champignonmengsel en bak ze 2 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Schep de warme pasta door het champignonmengsel.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta.
- Bestrooi met de peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
- Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, zout en (versgemalen) peper.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer de slamelange erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g