Romige Penne met Broccoli, Knoflook en Walnoten
Ingrediënten
Instructies
- Hak de walnoten fijn.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
- Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in reepjes.
- Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes.
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Kook ondertussen de broccoli in 3-4 minuten beetgaar.
- Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie.
- Bak de knoflook op laag vuur krokant en goudbruin.
- Schep de knoflook uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Bak de reepjes rode peper zachtjes in het achtergebleven bakvet gedurende ongeveer 2 minuten.
- Meng de gekookte penne met 1 eetlepel olijfolie, de broccoliroosjes, de geroosterde walnoten en de rode pepers.
- Strooi de gebakken knoflookplakjes erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht vanwege de combinatie van de walnoten, knoflook en rode peper. De fruitige en soepele smaak van de wijn zal de verschillende smaken mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g